Keresés

ÁSZF

 

Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) az INULINU Kft. által üzemeltetett webáruház (továbbiakban: Webáruház) használatának feltételeit tartalmazza.

 

Szolgáltató adatai:

Cégnév: INULINU Kft.

Székhely: 6200 Kiskőrös, Szendrey J. utca 3/1.

Adószám: 12512498-2-03

Cégjegyzékszám: 03-09-108421

 

Webáruház címe:

www.inulinushop.hu

 

Irányadó jogszabályok:

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400045.KOR

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300005.TV

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valmint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről 

https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0100108.TV

 

 

1) ÁSZF elfogadása

A regisztráció, illetve a vásárlás során (mindkét esetben) a Felhasználó, ha a webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor köteles elfogadni jelen ÁSZF feltételeit, amit a regisztrációs űrlapon, illetve a "Megrendelés" gomb felett található jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁSZF feltételeinek elfogadásával a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre.

 

Amennyiben Felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem regisztrálhat és nem küldhet megrendelést sem.

 

2) Szerződés létrejötte

Amennyiben Felhasználó regisztrál a Webáruház oldalán, majd megrendelést küld, amit a Szolgáltató e-mailben visszaigazol, adásvételi szerződés jön létre Felhasználó és Szolgáltató között. Ha a megrendelést követő 48 órán belül Felhasználó e-mail címére nem érkezik meg Szolgáltató megrendelés - visszaigazolása, vásárló mentesül az ajánlati kötöttség alól, nem köteles a megrendelt terméket megvenni.

Felhasználó elfogadja, hogy az ily módon kötött szerződés írásban megkötöttnek minősül, és arra Magyarország joga irányadó. 

 

3) Termékek és Árak

A termékek lényeges tulajdonságait Felhasználó a termékre kattintva, bemutató oldalán tekintheti meg. A Webáruházban közzétett árak Áfá-val növelt bruttó árak, amelyek nem tartalmazzák a szállítás költségét.

 

4) Átvétel és Fizetés

Felhasználó a megrendelt árut kérheti kiszállítással vagy személyesen is átveheti a székhelyen (6200 Kiskőrös, Szendrey J. u. 3/1.).

Házhoz szállítás esetén vásárló fizethet banki előreutalással vagy a csomag átvételekor készpénzben. A csomagok kiszállításáról a GLS Futárszolgálat Munkatársai gondoskodnak.

Vásárló köteles a csomag átvételekor annak sértetlenségét ellenőrizni. Sérült csomagolás esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni.

 

5) Elállási jog

Megrendelő a vásárlástól, a megrendelt termék(ek)et tartalmazó csomag átvételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat. Az elállási/felmondási határidő termék adásvételére irányuló szerződés esetében "attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a termék(ek)et átveszi.".

Amennyiben Felhasználó elállási/felmondási jogával kíván élni, azt írásban teheti meg a Szolgáltató levelezési címére (6200 Kiskőrös, Szendrey J. utca 3/1.) megküldött Elállási/Felmondási nyilatkozatában.

 

Elállás esetén a terméket sértetlen - külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes, bontatlan - állapotban kell a Szolgáltató címére visszajuttatni a csomagban található eredeti számlával együtt, amelynek költsége a megrendelőt terheti.

Megrendelő olyan termék esetében nem gyakorolhatja az elállási/felmondási jogot [Korm. rendelet 29. §], amelyet Megrendelő kifejezett kérésére, utasításai alapján állítottak elő (pl. saját fotóval ellátott ajándéktárgy) , amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy, amely gyorsan romlandó, minőségét rövid ideig őrzi meg (pl. nem tartós élelmiszer, vágott virág, élő növény). Továbbá olyan zárt csomagolású termék esetében sem, mely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontás után nem küldhető vissza (pl. fehérnemű, fogkefe, krémek, sminktermékek, kontaktlencse, étrend-kiegészítők vagy feldolgozott állateledel).

 

6) Szavatosság

A Webáruházon keresztül megrendelt termékekre a 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (továbbiakban: új Ptk.) 6:159. § szabályai szerint Szolgáltató szavatosságot vállal. Hibás teljesítés esetén Megrendelő kifogásáról a lehető legrövidebb idő alatt személyesen vagy írásban (postai levél vagy elektronikus üzenet formájában) tájékoztatja Szolgáltatót.

 

A bejelentéshez szükséges adatok:

- Vásárló neve és címe

- megvásárolt termék megnevezése, vételára

- vásárlás időpontja

- a hiba leírása és bejelentésének időpontja

- a Vásárló által érvényesíteni kívánt igény

 

Szolgáltató az új Ptk. szabályai szerint a hibás terméket elsősorban kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, úgy a Megrendelő választása alapján árengedményt ad, vagy Felhasználó a megrendeléstől elállhat, és kérheti a megrendelt termékért kifizetett összeg visszatérítését. Szolgáltató a szállítási költséget nem téríti meg.

Kosár

A kosár jelenleg üres!

Bejelentkezés
Bejelentkezve marad
Visszajelzés
A INULINU Kft. webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás