Regisztráció Bejelentkezés
0 termék van a kosárban

Lisa Skolnik - A Retro - Építészet és design

Cikkszám: 9789639574939
Kiváló könyv | Gazdag illusztráció


5
1 vélemény
Bruttó ár:
3 899 Ft / db
Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
Érdeklődés a(z) Lisa Skolnik - A Retro - Építészet és design termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése
Lisa Skolnik - A Retro - Építészet és design termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése

Leírás

Egyszerűség, elegancia, kényelem és funkció: a modernista design épp annyit nyújt manapság, mint évtizedekkel ezelőtt, e vadonatúj stílus első megjelenésekor. A fotókkal gazdagon illusztrált album bemutatja a modernista építészet és bútortervezés fejlődését, miközben hasznos tanácsokkal szolgál a lakberendezéshez, a „retrós” stílus kialakításához. A több évtizedes múltra visszatekintő modern építészeti és lakberendezői stílus olyan erős nosztalgiát kelt, hogy a mai lakásokban is ugyanolyan fontos helyet foglal el, mint hajdanában. A sima vonalú, az emberi test hajlatait követő századközépi bútor üdítő minimalizmusa kellemesen enyhíti a mai hektikus világ miatt túlterhelt idegeinket.

 

Az 1930-as évektől az 1960-asokig tartó modernizmus aranykorában az építészek és lakberendezők forma és funkció összeházasítására törekedtek; eközben újfajta anyagok kombinációjával léptek elő és új értelmet adtak termékeiknek. A Retro Richard Neutra építészeti mesterműveitől George Nelson geometrikus bútoraiig rengeteg példát sorakoztat fel. A kitűnő áttekintést nyújtó összeállítás segítséget ad otthonunk stílusos kialakításához is.


– Kiváló kombinációt teremt, ha néhanap összepárosítjuk az ötvenes évek olyan legendás ikonjait, mint Arne Jacobson tojás alakú székei (ma újból készítenek hasonlókat) egy mai kávézóasztallal. – Praktikusak és dekoratívak az olyan modernista darabok, mint az egymásba rakható asztalok és székek, amelyekkel nem csak helyet spórolhatunk, hanem változatos egymáshoz illesztésükkel mintegy szoborkompozíciókat hozhatunk létre. – Retro hatást kelthet lakásunkban, ha becsempészünk egy korabeli mennyezetlámpát, vagy egy színes, játékos alakú vázát.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vásárlói vélemények

Zsuzsa

írta 2017-06-16 01:31:28
Nagyon elégedett vagyok!
Nagyon jó ez a könyv, ajánlom mindenkinek, akit ez a műfaj érdekel!
A Retró Ajándékcsomag webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás