Paul White a dzsungeldoktor - Önéletrajz

Nagyítás Paul White a dzsungeldoktor - Önéletrajz
  • A/5
  • 232 oldal
Bruttó:

1 440 Ft / db
1 600 Ft / db

Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
Paul White a dzsungeldoktor - Önéletrajz termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Paul White a dzsungeldoktor - Önéletrajz termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

PAUL WHITE A buyufa alatt című könyv írója

Dr. Paul White (1910–1992), a jól ismert ausztrál író orvosként és misszionáriusként a Tanganyikában szerzett tapasztalatait felhasználva írta meg népszerû könyveit. Édesapja már egész korán megragadta fia képzeletét az angol-búr háborúban szerzett afrikai élményeinek megosztásával. Apja korán meghalt, de Paulra hagyta történetmondó képességét és különleges humorérzékét.

Paul 16 évesen átadta az életét Krisztusnak, és orvosnak tanult, hogy misszionárius lehessen Afrikában. Feleségével Sydney-t hátrahagyva Tanganyikába utaztak, hogy ott szolgáljanak, azonban Mary betegsége miatt vissza kellett térniük Ausztráliába. Nemsokára rádiómûsorokba hívták, ahol megosztotta a hallgatósággal az ún. dzsungeldoktor történeteket. Ezek anyagai szolgáltak alapul késõbbi könyveihez.

Ahogy mindig is mondta, a „vegyes felvágott” életmódot szerette. Dolgozott reumatológusként, elõadásokat tartott, keresztyén szervezetek irányításában vett részt, foglalkozott írással, állattörténetei feldolgozásával (képregény, kazetta, diafilm formájában), rádió és TV mûsorokban szerepelt. Madarak iránti szeretetét madárdal felvételek terjesztésével fejezte ki.

Könyveit 109 nyelvre fordították le eddig (2017), és több mint egymillió példányban keltek el. Paul White megértette, hogy bár afrikai terveit fel kellett adnia, Isten jobbat tervezett, hiszen hazatérésével több embert ért el az üzenete, mintha maradt volna.

Visszajelzés
A Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás