A kegyelem + Keresztyénüldözések a Római Birodalomban (Csia Lajos)

Nagyítás A kegyelem + Keresztyénüldözések a Római Birodalomban (Csia Lajos)
  • A/5
  • 36 oldal
Bruttó:

540 Ft / db
600 Ft / db

Raktáron
Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
A kegyelem + Keresztyénüldözések a Római Birodalomban (Csia Lajos) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) A kegyelem + Keresztyénüldözések a Római Birodalomban (Csia Lajos) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Kegyelem

„Sokat hallott, sokat használt s ennek következtében sokaknál elkoptatott, színehagyott szó. A Szentírásnak nem kevés szava járt így. Az emberek annyit hallották, hogy belefásultak: a sok használat nem mélyítette ki a szó tartalmát, hanem bevonta a mindennapos por rétegével, úgyhogy a már látott szín is elhalványult. Mint egy porlepte festmény, melynek azelőtt felületes szemlélőtől látott szépségei is már elhalványultak.” Mit értsünk „kegyelem” alatt?

 

Keresztyénüldözések a Római Birodalomban

„Ha a valódi keresztyénség ismertető vonása az egység és szeretet, a felekezetekre szakadó, civakodó egyház pedig nem érdemli meg a keresztyén nevet, mert a tanítók s nem Isten dicsőségét keresi: akkor a keresztyénséget fenntartó erőt nem a tanokban kell keresnünk, hanem a szeretetben, mely hűségét az üldözések közt mutatja meg. ... a szenvedésnek e tüzéből inkább szól hozzánk Isten, mint az egyháztörténelem ama fejezeteiből, melyek az egyház külső győzelmeiről, hatalmáról és gazdagságáról szólnak.”

Visszajelzés
A Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás