A zsidókhoz írt levél mai üzenete - Rendíthetetlen ország (David W. Gooding)

Nagyítás A zsidókhoz írt levél mai üzenete - Rendíthetetlen ország (David W. Gooding)
  • A/5
  • 272 oldal
Bruttó:

1 350 Ft / db
1 500 Ft / db

Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
A zsidókhoz írt levél mai üzenete - Rendíthetetlen ország (David W. Gooding) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) A zsidókhoz írt levél mai üzenete - Rendíthetetlen ország (David W. Gooding) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

A Zsidókhoz írt levél tartalmazza az Újszövetség legkedveltebb és legnehezebb igeszakaszainak egy részét. Keresztyének nemzedékeinek szívét hevítette fel bemutatva Krisztus istenségét, emberségét és szenvedéseit, valamint hogyan töltötte be a régi szövetséget, amikor az új szövetség különb áldozatává és fõpapjává lett. Ez a levél az olyan emberek hûséges engedelmességének példája révén, mint Ábrahám és Sára – akik várták „azt a várost, amelynek tervezõje és alkotója az Isten” –, ma is sokakat ösztönöz nagyobb odaadásra a hit útján. Ám ugyanez a levél komoly figyelmeztetéseivel sokaknak okozott gyötrelmet, egyesek pedig megkérdõjelezték miatta a hitüket, ha nem magát az üdvösségüket.

Ez a gyakorlatias és olvasmányos bibliamagyarázat megvilágítja a Zsidókhoz írt levél hitbeli zarándokutunkon való haladásunkkal kapcsolatos mélyreható kérdéseit. Miközben lépésrõl lépésre vezet minket, messzebbre megy a levél tényleges határainál, hogy feltárja az ószövetségi történelem, próféciák, szertartások és költészet gazdag területeit, melyekrõl a levél oly sok meglátása származik. Felbecsülhetetlen értékû segítség annak megértéséhez, hogy a levél szépségei és nehézségei egyaránt ezt a hitet hivatottak erõsíteni. Ahogyan ugyanis a levél eredeti olvasói megtudták, a hit csakis abban az igaz és eljövendõ Királyban talál biztos támpontot, akinek országa akkor is állni fog, amikor minden egyéb megrendül és darabokra hullik.

 

David W. Gooding (1925–) a belfasti Queen’s Egyetemen a görög Ószövetség nyugalmazott professzora és a Királyi Ír Akadémia tagja. Nemzetközi tanító szolgálatát az Ó- és Újszövetség üdítõ és gondos magyarázata jellemzi. Publikációi között szerepelnek a Septuagintáról és ószövetségi beszámolókról írt tudományos igényû tanulmányok; Lukács evangéliumáról, a János 13–17-rõl és az Apostolok cselekedeteirõl szóló bibliamagyarázatok, valamint a Hogyan használja az Újszövetség az Ószövetséget? címû könyv.

Visszajelzés
A Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás