A hegyi beszéd zsidó szemszögből (Anatoli Uschomirski)

Nagyítás A hegyi beszéd zsidó szemszögből (Anatoli Uschomirski)
  • A/5
  • 168 oldal
Bruttó:

1 440,00 Ft / db
1 600,00 Ft / db

Raktáron
Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
A hegyi beszéd zsidó szemszögből (Anatoli Uschomirski) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) A hegyi beszéd zsidó szemszögből (Anatoli Uschomirski) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

A keresztyének 2000 éve olvassák a hegyi beszédet, azt azonban gyakran elfelejtik: Jézus zsidó volt, és először a zsidókhoz szólt, amikor az Ószövetség kihívást jelentő kijelentéseit beszédében újraértelmezte.

A hegyi beszéd a Máté evangéliumában számos olyan ószövetségi utalást rejt, amelyet sokszor nem veszünk észre. Ez gyakran egyoldalú képet eredményez nemcsak a hegyi beszédről, hanem sok más újszövetségi szövegről is.

Anatoli Uschomirski ebben a könyvében az Újszövetség egyik legismertebb szövegének új, szélesebb perspektíváját kívánja megnyitni, a rabbinikus irodalmat is segítségül hívva. A szerző nem leértékelni akarja a keresztyén értelmezést, hanem rá akar vezetni arra, hogy még jobban megértsük, mit akart Jézus valójában mondani hallgatóságának akkor, és mit akar mondani nekünk ma.

 

Anatoli Uschomirski 1959-ben született. Zsidó családban nőtt fel Ukrajnában, 1992-ben költözött Németországba. Ott bekapcsolódott az „Evangéliumi Szolgálat Izraelért” (www.edi-online.de) munkájába, alapított egy messiási zsidó gyülekezetet. Széles körben tart előadás- és prédikációsorozatokat szerte Európában.

 

Visszajelzés
A Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás