Bibliai üdvháztartások (Charles C. Ryrie)

Nagyítás Bibliai üdvháztartások (Charles C. Ryrie)
  • A/5
  • 264 oldal
Bruttó:

1 800 Ft / db
2 000 Ft / db

Raktáron
Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
Bibliai üdvháztartások (Charles C. Ryrie) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Bibliai üdvháztartások (Charles C. Ryrie) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Dr. Ryrie könyve a diszpenzacionalizmusról írt első könyvterjedelmű, mai hitvédelmi mű, melyet elismert tudós írt, ezért mindenképpen figyelmet érdemel. A Haverfordi Főiskolán (Haverford College), a Dallasi Teológiai Főiskolán (Dallas Theological Seminary) és az Edinburghi Egyetemen végzett szerző bibliamagyarázó és bibliai tanokról szóló írásairól ismert.

A diszpenzacionalizmus szerint Isten bánásmódját az emberrel a történelem, ill. az üdvtörténet során különböző diszpenzációk („háztartások” vagy üdvháztartások) jellemezték. A szerző célja ennek a teológiai látásmódnak az alapos, hiteles és mértéktartó ismertetése és ezáltal védelme a támadásokkal szemben.

 

„Azoknak, akik szeretnék megérteni a diszpenzacionalizmus bibliai alapjait vagy kritizálni, ill. elvetni szeretnék ezt a látásmódot, ezt a könyvet kell először elolvasniuk. Dr. Ryrie hozzájárulása a teológiához és a bibliaértelmezéshez monumentális. Kötelező olvasmány.”

MARK L. BAILEY, PHD, A DALLAS THEOLOGICAL SEMINARY ELNÖKE

 

„Tanulók és kritikusok egyaránt gondosan olvassák el ezt a munkát! Ryrie hangsúlyozza a védekezés kritikus pontját: a bibliai szöveg szó szerinti, egyszerű, természetes értelmezését. Tedd félre az előítéleteidet és fi gyelmesen hallgasd meg az érveket!”

MICHAEL J. EASLEY, A MOODY BIBLE INSTITUTE EMERITUS ELNÖKE

Visszajelzés
A Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás