Mit gondoljunk az eutanáziáról? (Päivi Räsänen)

Nagyítás Mit gondoljunk az eutanáziáról? (Päivi Räsänen)
  • 14x17 cm
  • 88 oldal
Bruttó:

630,00 Ft / db
700,00 Ft / db

Raktáron
Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
Mit gondoljunk az eutanáziáról? (Päivi Räsänen) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Mit gondoljunk az eutanáziáról? (Päivi Räsänen) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Az eutanázia gondolata számtalan kérdést vet fel, melyekre égetően szükséges választ találnunk korunkban. Az eutanáziára sokszor a „jó halál” kifejezéssel hivatkoznak. De tényleg a halál lehet jó, vagy inkább az azt megelőző élet milyensége, minősége a lényeges?

A meghalásról való döntés vajon az emberi jogok részét képezi? Meddig terjed az ember önrendelkezési joga? A beteg elveszíti emberi méltóságát és értékét, ha tartósan magatehetetlen állapotba kerül? Mi a különbség a szükségtelen, szenvedést meghosszabbító kezelés megszüntetése és a beteg megölése között? Csak az eutanázia jelent megoldást a súlyos betegségeket kísérő szenvedésre és fájdalomra? Milyen hatással van az orvosi etikára, ha az élet védelmére felesküdött orvosnak a kezelési lehetőségek között a beteg haláláról is döntenie kell? Hogyan biztosítható az orvos lelkiismereti szabadsága e kérdésben?

A szerző bemutatja az orvostudomány perspektíváit, az egészségügy jelenlegi helyzetét és a keresztyén emberképet a halál és a szenvedés kérdéseivel kapcsolatban.

A szerző, Päivi Räsänen finn orvos és parlamenti képviselő.

Korábban kiadott könyvei a Mit gondoljunk… sorozatban: Mit gondoljunk a házasságról? és Mit gondoljunk az abortuszról?

Szilárd érvekre van szükségünk, mivel a világnézetek változnak.
Vidd előbbre ezt az ügyet úgy, hogy beszélsz róla!
Rendeld meg te is ezt a könyvet, és add tovább másoknak!

 

Visszajelzés
A Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás