A Mester nyomdokában (Freshman Károly rabbi önéletrajza)

Nagyítás A Mester nyomdokában (Freshman Károly rabbi önéletrajza)
  • 124x183 mm
  • 112 oldal
Bruttó:

990,00 Ft / db
1 100,00 Ft / db

Raktáron
Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
A Mester nyomdokában (Freshman Károly rabbi önéletrajza) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) A Mester nyomdokában (Freshman Károly rabbi önéletrajza) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Freshman Károly 1819-ben született Liptószentmiklóson, egy csodálatos fekvésű, Vág folyó melletti településen az akkori Magyar Királyság területén. Szülei elkötelezett hívei voltak a zsidó vallásnak. A legjobb prágai jesivában szerzett diplomát, majd visszatért hazájába. Házasságkötése után üzleti tevékenységgel is próbálkozott, de többszöri kudarc után hitközséget keresett, és rabbiként tevékenykedett.

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején más zsidókhoz hasonlóan csatlakozott a jogokért és a szabadságért folytatott küzdelemhez, ezért a leverése utáni bizonytalan helyzetben elhagyta az országot, és Kanadába költözött családjával.

Az Újvilágban egy korábbi véletlen találkozás eredményeként vásárolt Biblia, egy Palesztinában élő rabbival történt beszélgetés, valamint egy peszáhi prédikáció végül odavezetik, hogy döntést kell hoznia a Messiás kilétével kapcsolatban.

Visszajelzés
A Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás