Determinált hit? (John Lennox)

Nagyítás Determinált hit? (John Lennox)
  • A/5
  • 352 oldal
Bruttó:

2 340,00 Ft / db
2 600,00 Ft / db

Raktáron
Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
Determinált hit? (John Lennox) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Determinált hit? (John Lennox) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

A „Determinált hit?” című könyv azoknak íródott, akik érdeklődnek az Isten szuverenitására, az ember szabadságára és felelősségére vonatkozó kérdések iránt, esetleg ezek a témák fejtörést okoznak számukra. John Lennox azért ragadott tollat, hogy segítsen megérteni e kérdés bibliai nézőpontját.

Ez az árnyalt és részletes tanulmány megkérdőjelezi a teológiai determinizmus területén széles körben elterjedt feltételezéseket, és új perspektívát hoz be az erről szóló vitába.

 

„Lennox professzor kedvesen, alázattal, bölcsen és bátran nyújt olvasmányos, a Biblián alapuló útmutatást, amely fontos kérdéseket tárgyal a szabadság és fatalizmus, üdvösség és szuverenitás, hit és eleve elrendelés, újjászületés és kárhozatra ítélés témaköreit illetően.”

Paul Copan, egyetemi tanár, a Palm Beach Atlantic University Filozófia és Etika Tanszékének Pledger Family-professzora

 

„...a könyv valójában azért oly kiváló, mert Lennox ragaszkodik hozzá, hogy elvessük a régi címkéket, és friss megközelítést próbáljunk ki, új

szemmel tekintve a teológiai determinizmus elfogadásával vagy el nem fogadásával kapcsolatos témákra.”

J. P. Moreland, a filozófia kitüntetett professzora, Talbot School of Theology, Biola University

 

„A szabadságról szóló általános vita ... alól egyetlen keresztyénnek sem volna szabad kibújnia. ... Lennox szívélyes, türelmes, kitartó,  következetesen biblikus, és kerüli a beskatulyázó érvelést, példát mutatva a megosztó, de fontos kérdések tárgyalására.”

Os Guinness, több mint harminc könyv szerzője vagy szerkesztője

 

John C. Lennox az Oxfordi Egyetem matematika professzora, emellett tudmányfilozófiával és keresztyén hitvédelemmel is foglalkozik. A világ számos egyetemén tartott előadásokat, nyilvános vitákat folytatott olyan ateista gondolkodókkal, mint Richard Dawkins és Christopher Hitchens.

Visszajelzés
A Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás