Keresés
Kategóriák
Henkel termékek
Homestar termékek

Pattex szaniter szilikon express fehér 280 ml.

Nagyítás Pattex szaniter szilikon express fehér 280 ml.
Az árak megtekintéséhez, kérlek jelentkezz be!
Pattex szaniter szilikon express fehér 280 ml. termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Pattex szaniter szilikon express fehér 280 ml. termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

 

Karton tartalma: 12 db

 

Jellemzői:

  • • 2 óra elteltével ellenáll a vízpermetnek
  • • Speciális formulájának köszönhetően rendkívül gyorsan köt
  • • Kül- és beltéri felhasználásra
  • • Gombásodás- és penészálló
  • • Ecetsavasan térhálósodik
  • • UV-, időjárás és vízálló
  • • Fehér és transzparens színben

 

Alkalmazási terület:

A Pattex Szaniter Expressz szilikon egykomponensű, felhasználásra kész, szilikon bázisú, gyors kötésű, nedvesség hatására kötő, szigetelő- és tömítőanyag, gombák megtelepedését megakadályozó adalékkal. A legtöbb anyaghoz alkalmazható. Egyedülálló formulájának köszönhetően már 2 óra eltelte után vízpermet biztossá válik a tömítés. Jellemző alkalmazási területek: hidegburkolattal ellátott felületek csatlakozási fugáinak és tágulási hézagainak, szaniterek, fürdőszoba kerámiák, mosdóláb, mosdókagyló, öntött vas-, akril kád hézagtömítésére fürdőszobában, ill. vizes helyiségekben, lépcsőburkolatok valamint lábazatok készítésénél. További alkalmazási lehetőségek: tágulási, ill. dilatációs hézagok tömítése, élvédő ragasztása, kádparaván, kádszegély tömítése, stb. A penészesedéssel szembeni hosszantartó védőképességét a megemelt hatóanyag fokozatos kibocsátása révén éri el. Ecetsavasan térhálósodik, ezért nem alkalmazható fémfelületek (elszíneződés veszélye) valamint cement- és mésztartalmú építőanyagok tömítésére (lúgos kémhatás).

A felület előkészítése:

A fugákat és a csatlakozási hézagokat meg kell tisztítani a portól és egyéb tapadást gátló anyagoktól (pl. olaj, zsiradék stb.). El kell távolítani a laza, puhán tapadó részeket és meg kell győződni, hogy az érintkezési felületek megfelelően szárazak. Az előzőleg a felületen maradt szilikon maradványokat el kell távolítani.

Felhordás:

Vágja le az adagolócsonk tetejét a menetes rész felett. Tekerje rá az adagolócsőrt, vágja le annak hegyét a megfelelő szögben és helyezze a kartust a kinyomópisztolyba. A felületek megfelelő előkészítése után egyenletes vastagságban hordja fel a szilikon tömítőanyagot a helyére. Szükség esetén használjon ragasztószalagot az esztétikus fuga kialakítása érdekében.

A kinyomott massza – kb. 10 percig – mosószeres vízbe mártott spatulyával vagy ujjal formázható. Ezt követően az esetlegesen felhasznált ragasztószalagot azonnal el kell távolítani. A még meg nem kötött tömítőanyag Pattex Lemosó és Higítóval vagy más oldószerrel eltávolítható. A megkötött anyag már csak mechanikus úton távolítható

A fugatömítés legfontosabb szabályai:

  • • 10 mm fugaszélességig a kinyomott tömítőanyag szélessége és vastagsága legyen egyforma, míg ennél szélesebb fuga esetén ez az arány 2:1 (szélesség : vastagság) legyen.
  • • Kerülni kell a háromoldalú feltapadást, mert az a tömítőanyag szakadásához vezethet. Ezért célszerű pl. rugalmas fugakitöltő zsinór behelyezése a résbe a tömítő szilikon alkalmazása előtt, különösen a sarkoknál.

 

Fontos tudnivalók:

A Pattex Szaniter Expressz szilikon a kötéséhez szükséges nedvességet a levegőből nyeri. Mivel az alacsony páratartalom lassítja a száradást, ezért zárt térben való alkalmazáskor ügyeljen a megfelelő légáramlásra. A Pattex Szaniter Expressz szilikon nem alkalmas természetes, elszíneződésre hajlamos kőburkoló lapokhoz (pl. márvány, gránit), bitumenhez, korrózióra érzékeny fémekhez, gumifelületre. Nem ajánlott akvárium ragasztására/tömítésére. Nem alkalmas tükör ragasztására, sem pedig víz alatti tömítéshez. Nem átfesthető. Nem érintkezhet étellel, gyógyszerekkel és gyógyászati alapanyagokkal. A szemmel és bőrrel történő érintkezést kerülni kell! Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni! Gyerekek elől elzárva tartandó!

Kiszerelés:

280 ml műanyag kartusban.

Tárolás:

Száraz, hűvös, jól szellőztetett helyen.

Felhasználható:

Előírt tárolási feltételek mellett a gyártás napjától számított 18 hónapig eltartható.

Egyéb információk:

A tömítőmaradványt nem szabad a szennyvízhálózatba és természetes vizekbe juttatni! A göngyöleget csak akkor tegye a hulladékgyűjtőbe, ha az teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A munkakörülmények és az anyagok sokfélesége miatt, a munka megkezdése előtt célszerű próbatömítést végezni.

Műszaki adatok: Tömítő típusa

Acetoxi-bázisú szilikon

Sűrűség

1,02 g/ml

Alkalmazási hőmérséklet

+ 5 °C és + 40 °C között

Bőrösödési idő

(+ 23°C és 50%-os páratartalom)

~ 14 perc

Kötési idő

3,0 mm/24 óra

Szín

fehér, szürke

Kötés utáni hőmérséklet ellenállás

- 30 °C és + 120 °C között

Szakadási nyúlás A műszaki adatok átlagos hőmérsékleti viszonyokra (+ 23 °C és 50% relatív páratartalom) vonatkoznak.

Alkalmazástechnikai tanácsadás:

Tel.: (+36-30) 919-2926

130%

 

 

 

 

Ceresit - Cimsec katalógus
Henkel katalógus
Homestar katalógus
Kosár

A kosár jelenleg üres!

Bejelentkezés
Bejelentkezve marad
Henkel -> Ceresit termékek
Henkel -> Cimsec termékek
Loctite termékek
Padlopon
Tesa

A Korin Kft. webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás