Keresés
Kategóriák
Henkel termékek
Homestar termékek

Pattex One For All High Tack 350 kg/m² fehér 440 gr.

Nagyítás Pattex One For All High Tack 350 kg/m² fehér 440 gr.
Az árak megtekintéséhez, kérlek jelentkezz be!
Pattex One For All High Tack 350 kg/m² fehér 440 gr. termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Pattex One For All High Tack 350 kg/m² fehér 440 gr. termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

http://www.pattex.hu/hu/termekek/epitesi-szerelesi-ragasztok/one-for-all/high-tack.html

 

 

PATTEX One For All fehér 440gr leírás:

 

Pattex One For All

Flextec® technológiájú, sokoldalúan alkalmazható, flexibilis építési-szerelési ragasztó

 

Jellemzői

 • kettő az egyben: ragasztó és tömítőanyag
 • rendkívüli kezdeti tapadás
 • nem csepeg, nem húz szálat, nem zsugorodik
 • a levegőben lévő nedvesség hatására köt
 •  rugalmas, repedésáthidaló, rezgésálló, zajcsillapító hatású
 • tömör felületek egymáshoz ragasztására is alkalmas
 • szinte minden anyag ragasztásához
 • UV-álló, kültérben is alkalmazható
 • nedves felületen is megtapad
 • rugalmas festékkel átfesthető, kötést követően csiszolható
 • izocianát- és szilikon-mentes
 • nem tartalmaz vizet és oldószert

Alkalmazási terület

A Pattex One For All élenjáró polimer technológia felhasználásával és a Henkel által szabadalmaztatott FLEXTECÒ eljárással készült, modifikált-szilán bázisú, reaktív ragasztóanyag. Kiválóan tapad (INSTANT TACKÒ) az építőiparban jellemzően előforduló csaknem valamennyi porózus vagy tömör felülethez: tégla, kerámia, természetes kő (pl. 10 mm-nél vastagabb márvány vagy gránit), beton, különféle szárazépítő lapok (gipszkarton, cementkötésű faforgácslap, rétegelt lemez), fa, MDF, fém*, uPVC (kemény PVC), extrudált polisztirol, műanyag*, festett felületek*, üveg, tükör** stb. Fém és fa szerkezetek, légcserélő-, és légkondicionáló berendezések illesztéseinek tömítésére. A ragasztás néhány percig korrigálható.

 

*Nem alkalmazható polietilén (PE), polipropilén (PP), Teflon (PTFE), plexi (PMMA, akrilüveg), lágy PVC, valamint a vízzel tartósan érintkező felületek ragasztására. Nem javasolt réz, bronz ragasztásához. Festett, bevonattal ellátott felületek esetén próbaragasztást kell végezni.

**A tükör bevonatának és minőségének meg kell felelnie a DIN 1238,5.1 és a DIN EN 1036-1 szabvány előírásainak. Ha a tükör minőségét nem lehet meghatározni vagy nagyobb munkák esetén a ragasztás kivitelezéséhez a tükör gyártójának hozzájárulását kell kérni.

 

A felület előkészítése

A ragasztandó felületeknek szilárdnak, tisztának, repedéstől  valamint tapadást gátló anyagoktól (olaj, zsír stb.) mentesnek kell lenniük. A fogadó felületen esetlegesen összegyűlt vizet fel kell szárítani. A szennyeződést megfelelő tisztítószer (pl. oldószer) segítségével, valamint csiszolással és portalanítással kell eltávolítani. Szükség esetén, festőszalag felragasztásával védekezhetünk a nemkívánatos ragasztófoltok ellen. Bevonattal rendelkező felületek esetében a gyengén tapadó részeket el kell távolítani és célszerű próbaragasztást is végezni. Ismeretlen anyag vagy kritikus alkalmazási körülmények esetén előzetes teszteket kell elvégezni, ill. forduljon szaktanácsadónkhoz. A kötéshez a levegőből vagy a felületből származó nedvességre van szükség.

 

Felhordás

Vágja le az adagoló csonk végét a menetes rész felett. Tekerje rá az adagolócsőrt, szükség esetén vágja le annak hegyét a megfelelő szögben és helyezze a kartust a kinyomó pisztolyba. (A magas kezdeti tapadás érdekében létrehozott sűrűbb állag a ragasztó adagolását megnehezíti. A ragasztót könnyebb kinyomni, ha az adagolócsőrt min. 8 mm átmérővel vágja le.)  A megfelelően előkészített felületre hordja fel a ragasztót – pontszerűen, hullám- vagy egyenes vonalban. Kültéri alkalmazás esetén a ragasztócsíkokat függőlegesen vigye fel a felületre! Pontos illesztés után nyomja össze a felületeket úgy, hogy legalább 1 mm hézag maradjon közöttük, a ragasztó száradása céljából. Ha a ragasztandó anyagban feszültségek vannak, ragasztószalagot, éket, vagy szorítót célszerű a kötés első 24 órájában alkalmazni.

 

Két tömör (nem nedvszívó) felület összeragasztása esetén semmi esetre sem szabad a ragasztót a felületre összefüggően felhordani, mert a kötés kialakulásához a ragasztónak nagy felületen kell érintkeznie a levegővel. Arra is ügyelni kell, hogy az egymástól elkülönülő ragasztócsíkok a felületek összenyomásakor ne folyjanak egybe.

Tömítés esetén a rés vagy fuga szélessége nem haladhatja meg a 2 cm-t. A tömítés megkezdése előtt célszerű rugalmas, polietilén fugakitöltő zsinór behelyezése a résbe, a háromoldalú feltapadás megakadályozása érdekében. Szükség esetén használjon ragasztószalagot az esztétikus fuga kialakításához. A kinyomott ragasztóanyag kb. 5-10 percig mosószeres vízbe mártott spatulyával vagy ujjal formázható. Ezt követően az esetlegesen felhasznált ragasztószalagot azonnal el kell távolítani.

A fugatömítés legfontosabb szabályai:

- 10 mm fugaszélességig a kinyomott tömítőanyag szélessége és vastagsága legyen egyforma, míg ennél szélesebb fuga esetén ez az arány 2:1 (szélesség : vastagság).

Kerülni kell a háromoldalú feltapadást, mert az később a tömítőanyag szakadásához vezethet.

 

Fontos tudnivalók

Alkalmazható +5 és +40 oC közötti hőmérsékleten. Nehéz tárgyak ragasztása esetén szükség lehet a felületek ideiglenesen rögzítésére (pl. alátámasztás) is. A friss, még meg nem kötött ragasztó acetonnal vagy lakkbenzinnel, a már megkötött anyag csak mechanikus úton távolítható el. Gyermekek elől elzárva tartandó. A felbontott kartus tartalmát a lehető leghamarabb fel kell használni!

 

Műszaki adatok

Összetétel: Flextecâ-Polymer (nedvességre térhálósodó szilán polimer)

Szín: törtfehér

Sűrűség (ISO 2811-1): 1,65 g/cm3

Hőállóság: - 30 ºC – + 80 ºC, rövid ideig 100 ºC

Bőrösödés kezdete (23°C, 50% r. h.): kb. 10 perc

Nyitott idő: kb. 15 perc

Alkalmazási hőmérséklet: + 5 ºC – + 40 ºC (felület és környezet)

Repedésáthidaló képesség: max. 20 mm

Kezdeti tapadás: kb. 350 kg/m2

 

Shore A keménység (ISO 868) kb. 60

E-modulus (DIN 53504, S2): kb. 1,5 N/mm2

Húzószilárdság (DIN 53504, S2): kb. 1,6 N/mm2

Kötési szilárdság (DIN EN 205): 2 N/mm(nyírószilárdság, fa/fa)

Szakadási nyúlás (DIN 53504, S2): kb. 100 %

Kötési idő: 2 mm/24 óra (+23 ºC, 50 % relatív páratartalom esetén)

Anyagszükséglet (sima felületen): kb. 300 g/m2

Zsugorodás: Nem zsugorodik

 

Kiszerelés

440 g műanyag kartusban

Karton tartalma: 12 db.

 

Tárolás

Eredeti göngyölegben száraz, +10 ºC – + 25 ºC közötti hőmérsékleten. Fagy hatására nem károsodik, azonban a nagy hőmérséklet ingadozásokat el kell kerülni.

 

Felhasználható

Felbontatlan állapotban, az előírt tárolás mellett a gyártástól számított 15 hónapig.

 

Egyéb információk

A ragasztó maradványt nem szabad a szennyvízhálózatba és természetes vizekbe juttatni. A göngyöleget csak akkor tegye a hulladékgyűjtőbe, ha teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A munkakörülmények és a ragasztandó anyagok sokfélesége miatt, a munka megkezdése előtt feltétlenül végezzen próbaragasztást.

Ha a Pattex One For All ragasztót átfestik, szükség van előzetes tesztekre.  Ilyen esetben az oxidatív úton száradó festékek (pl. alkid gyanta) száradási ideje meghosszabbodik, felületük ragacsossá válhat, elszíneződhetnek. A vizes bázisú akril festékek átfestésre különösen alkalmasak. A termék nem alkalmazható üvegezéshez, bitumenes, olajos, lágyítószert tartalmazó, vagy oldószert kibocsátó felületeken. Nem alkalmas víznyomás, vagy tartós vízterhelés (pl. úszómedencékben a vízvonal alatt, vízvezeték) esetén.  Nem ajánljuk továbbá fürdőkád, mosogatómedence vagy vizes helyiségek burkolatának tömítéséhez a sarkokban.

Ceresit - Cimsec katalógus
Henkel katalógus
Homestar katalógus
Kosár

A kosár jelenleg üres!

Bejelentkezés
Bejelentkezve marad
Henkel -> Ceresit termékek
Henkel -> Cimsec termékek
Loctite termékek
Padlopon
Tesa

A Korin Kft. webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás