Keresés
Kategóriák
Henkel termékek
Homestar termékek

Pattex Fix Pvc és aluminium ragasztó 440 gr.

Nagyítás Pattex Fix Pvc és aluminium ragasztó 440 gr.
Az árak megtekintéséhez, kérlek jelentkezz be!
Pattex Fix Pvc és aluminium ragasztó 440 gr. termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Pattex Fix Pvc és aluminium ragasztó 440 gr. termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Karton tartalma: 12 db.

 

 

 Jellemzői:

• Nedvszívó és tömör felületekhez

• Kültéri és beltéri alkalmazásra (nedves felületeken is)

• 350 kg/m² kezdet tapadás*

• Nincs szükség alátámasztásra

• Pár percig igazítható

• Átfesthető

• Oldószermentes – ideális érzékeny felületekre (tükör, természetes kövek, stb.)

• Rugalmas a magasabb ütésállóságért

• Egyszerűen és gyorsan eltávolítható a felületről

• Nem zsugorodik

• A kartus 80%-a újrahasznosított műanyagból

 

 

 Alkalmazási terület:

 

A Henkel polimer alapú technológiájának köszönhetően erősebb ragasztás, sokoldalúság, és a külső körülményekkel szemben erősebb ellenállóság (víz, időjárás, ütések) jellemzi a terméket, az időtálló ragasztásért.

A Pattex Fix PVC & Alumínium ragasztó többféle anyaggal is használható, úgy, mint a tégla, kerámia, beton, farostlemez, gipszkarton, furnérlemez, kő, MDF, fa, fémek, PVC, üveg, műanyagok, festett felületek, tükrök*. A legtöbb nedvszívó és nem nedvszívó anyaghoz alkalmazható, kivéve PE, PP, PTFE, akrilüveg, plexi, PVC, réz és bronz. A bevonattal ellátott felületekhez való alkalmazás előtt próbaragasztás, vagy szaktanácsadóval való egyeztetés ajánlott. Nedves felületeken is alkalmazható amennyiben azok képesek

a teljes kiszáradásra. Nem ajánlott állandó vízterhelés alatt álló felületeken. Kültéri alkalmazás esetében bizonyosodjon meg róla, hogy nem éri direkt napsugárzás/UV sugárzás a ragasztóréteget. Természetes kövek ragasztására is alkalmas (például ablakpárkány, márványból, illetve gránitból) amennyiben azoknak vastagsága legalább 10 mm.

* A tükrök esetében használja a DIN EN 1036-1-nak megfelelően, nagyméretű tárgyaknál kérje szaktanácsadó segítségét.

 

 

A felület előkészítése:

Mindkét felületnek szilárdnak, hordképesnek, száraznak, por- és zsírmentesnek kell lennie. A meglévő festék réteg szilárdságát, tapadását meg kell vizsgálni, és amennyiben szükséges, a laza részeket el kell távolítani. A ragasztandó felületről el kell távolítani a vizet ragasztás előtt. Alkalmazás előtt takarja le a ragasztandó felületet fóliával vagy festőszalaggal, ha szükséges. Ismeretlen eredetű anyagok, vagy kritikus felületen történő alkalmazás esetén próbaragasztás javasolt! Megfelelő ragasztás érdekében a különösen nedvszívó anyagok esetén ragasztás előtt nedvesítse meg a felületet vízpermettel vagy nedves ruhával.

 

A ragasztóanyag felhordása:

(1) Vágja le az adagoló csonk tetejét a menetes rész felett. (2) Tekerje rá az adagoló csőrt, vágja le annak hegyét a megfelelő szögben és (3) helyezze a kartust a kinyomópisztolyba.

 

 

A magas kezdeti tapadású formula sűrű és valamivel nehezebben kinyomható, mint a hagyományos ragasztók. Ezért vágja le az adagolót legalább 8 mm átmérőjűre, vagy V-alakban.

Vigye fel a ragasztóanyagot az egyik felületre: (1) Pontszerűen egyenetlen felületek esetében (2) Hullámos vonalakban az erősebb kezdeti tapadásért (3) egyenes vonalakban a kisebb felületekhez. Kültéri alkalmazás esetében alkalmazzon függőleges csíkokat.

 

 

Engedje el és oldja ki a kinyomópisztoly ravaszát minden felvitel után, a ragasztóanyag szivárgását megelőzendően.

Nyomja össze a felületeket a ragasztóréteg megfelelő vastagságának elérése érdekében. Amennyiben szükséges (pl.: nehéz elemek, feszültség alatt lévő tárgyak) használjon ragasztószalagot, illetve támassza ki az elemeket a megfelelő illeszkedéshez a száradás kezdeti fázisában (legalább első 24 órában). A nem megfelelően illeszkedő elemek könnyen igazíthatók az alkalmazást követő pár percben. A ragasztóréteg minimális vastagságának 1 mm-nek kell lennie a megfelelő szellőzés érdekében.

 

Fontos két nem nedvszívó felület esetében:

A ragasztóanyag nem alkothat teljesen egybefüggő felületet, hiszen a levegővel/nedvességgel való érintkezés elengedhetetlen a megfelelő ragasztáshoz. Győződjön meg arról, hogy a ragasztócsíkok nem folynak teljesen össze.

 

Tisztítás:

A ragasztóanyag maradványokat denaturált szeszbe áztatott ronggyal azonnal le kell törölni és a szerszámokat megtisztítani. A megkeményedett ragasztó kizárólag mechanikai módon távolítható el

 

Kötés után:

Miután megkötött, a Pattex Fix PVC & Alumínium ragasztó festhető, a vizes alapú akrilfestékek különösen alkalmasak erre. Érdemes próbafestést végezni a festékek sokfélesége miatt. Alkidgyanta festékek kötési/tapadási ideje hosszabb lehet.

 

 

 

 

Ceresit - Cimsec katalógus
Henkel katalógus
Homestar katalógus
Kosár

A kosár jelenleg üres!

Bejelentkezés
Bejelentkezve marad
Henkel -> Ceresit termékek
Henkel -> Cimsec termékek
Loctite termékek
Cég ajánlás!
Tesa

A Korin Kft. webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás