Az orosz forradalom lángjában Istennel és a Bibliával (N. I. Szalov-Asztahov)

Nagyítás Az orosz forradalom lángjában Istennel és a Bibliával (N. I. Szalov-Asztahov)
5
1 vélemény
Bruttó:

1 080,00 Ft / db
1 200,00 Ft / db

Raktáron
Termék értékelés írása
Érdeklődés a termékről
Az orosz forradalom lángjában Istennel és a Bibliával (N. I. Szalov-Asztahov) termék értékelése, véleményezése


Értékelés elküldése
Érdeklődés a(z) Az orosz forradalom lángjában Istennel és a Bibliával (N. I. Szalov-Asztahov) termékkel kapcsolatban
Üzenet küldése

Az első világháború után Oroszországban polgárháború pusztított (1917-1922). A két fő szembenálló fél, a bolsevik csapatok (vörösök) és az ellentábor (fehérek) mellett megjelentek az anarchisták (feketék) és a parasztfelkelők (zöldek) is. A helyzetet súlyosbította a külföldi intervenciós csapatok megjelenése. A seregek, ahol csak átvonultak, feldúlták és fosztogatták a vidéket.

Mikor a háború véget ért és kezdtek rendeződni a viszonyok, iszonyatos éhínség sújtotta a megmaradt lakosságot. Ezrek haltak éhen, néhol még a kannibalizmus is felütötte fejét.

Ezekben a zavaros időkben és a kegyetlen körülmények között Isten nem hagyta az orosz népet és más ott élő nemzetiségeket az evangélium üzenete nélkül. Elküldött egy maréknyi embercsoportot, akik halált megvető bátorsággal hirdették az evangéliumot - sokszor elképzelhetetlenül nehéz körülmények között.

 

„A szerző saját élményeit írja le, melyeket egy misszionárius csoporttal élt át Oroszországban a forradalom idején. A történelem tényei nem változtathatók meg; csak tanulhatunk belőlük. Bízunk abban, hogy az a munka, melyet a könyvben szereplő hívők elvégeztek, és azok a megpróbáltatások, melyekkel győzedelmesen

szembenéztek, hűségre ösztönzi és bátorítja a mi nemzedékünket is; és hogy egyetlen hibájukat sem ismétli meg.

Mi nem tapasztaltuk meg azokat a nehézségeket, amelyeken ők mentek keresztül a munkájuk során, de nekünk is munkásoknak kell lennünk az Úr  szőlőskertjében, bármilyen körülmények vesznek körül.”

– Az előszóból

Andriska István

írta 2020-09-13 14:51:07
Nagyon elégedett vagyok!
A mártírium könyve. Az a kemény, az ateista ideológiák tombolása közepette elindulni missziózni. A könyv egyik tanulsága, hogy Isten gondviselése a szerző és több társának az útján a legreménytelenebb helyzetekben is megmutatkozott. Mai komfortos, kényelmes világunkban, a fotelból sokszor már nem is gondolunk olyan látszólag természetes dolgokért hálát adni, hogy tiszta víz folyik a csapból, van ruhánk, ételünk, és még folytathatnám a sort, pedig ezek a dolgok a mai napig sem magától értetődőek mindenhol, mint sok esetben történetünkben. Történeteket találunk arról is, hogy a hamis és istenellenes ideológiákat követő emberek legtöbbje valahol mélyen, belül ugyanolyan szorongásokkal,problémákkal küszködik, mint bármelyikünk. A könyv az egyedüli megoldásra világít rá.
Visszajelzés
A Evangéliumi Kiadó és Iratmisszió webáruház cookie-kat használ annak érdekében, hogy a webáruház a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Amennyiben Ön folytatja a böngészést a webáruházban, azt úgy tekintjük, hogy nincs kifogása a tőlünk érkező cookie-k fogadása ellen.
Bezárás